Sajópálfalai Zarándokház programjai

Az aktuális programokról erre a linkre kattintva tudhat meg bővebb információkat.

 
Az Egyházmegye
 
Az Egyházmegye papsága
 
Esperesi Kerületek
 
Álláslehetőség


 Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény 

gyermekfelügyelő munkakör

pszichológus

növendékügyi előadó

humánpolitikai adminisztrátor


 

 

 

 
Köznevelési Intézményeink
 
Szociális és gyermekvédelmi intézményeink

Szent Anna Szeretetotthon

Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény

Szent Miklós Óvoda, Bölcsőde és Családi Napközi (bölcsödéje)

 
PÁLYÁZATOK

Miskolci Egyházmegye épületeinek energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése


Hárman egységben- Egyházi kulturális örökség fenntartása közös kulturális és turisztikai fejlesztés jegyében

Ajánlattételi dokumentáció

Vállalkozói szerződés

Projekt összefoglaló


„Kősziklára Építünk” Görögkatolikus oktatási intézmény fejlesztése Edelényben


Mozgás, közösség- és oktatás fejlesztési háttér megteremtése a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában


Ajánlattételi dokumentáció (kerítés)


Vállalkozói szerződés (kerítés)


 

Adatszollgáltatás

 

 
A Miskolci Apostoli Exarchátus Közbeszerzés
 
Fenntartói értékelés

2013/2014 tanév

2014/2015 tanév

Köznevelési intézményeink helyzetértékelése 2014-15

 
Miskolci Apostoli Exarchátus Közbeszerzés

Közbeszerzési terv 2015.1.

Közbeszerzési terv 2015.2.

Közbeszerzési terv 2015.3.

 
Hírek, aktualitások
Hírek, aktualitások : Gyöngyszemek a gyermekek

Gyöngyszemek a gyermekek

Laskay Anna  2014.01.16. 09:29

A Miskolci Apostoli Exarchátus által létrehozott Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény működteti 2014. január 1-jétől Abaúj és Zemplén területén a teljes nevelőszülői hálózatot. Dolgozóik lelki napját január 17-18-án tartják Sajópálfalán, ahová Soltész Miklós államtitkár is ellátogat. Páll Miklós atyával ennek apropóján beszélgettünk.


Laskay Anna: Az oktatás után a gyermekvédelem területén vállal nagymértékű feladatot az egyházunk. Miért? 

Páll Miklós: 2012 szeptemberében fogalmazódott meg először, hogy gyermekvédelmi feladatokat is vállal az exarchátus. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él az érintett gyermekek 10 százaléka. Ha a területi arányokkal ezt összevetjük, látszik, hogy itt kétszer nagyobb a probléma az országos átlaghoz viszonyítva. Püspök atya és az exarchátus papsága is úgy látta, hogy ezen a területen mindenképpen lépni kell.

 

LA: Egy hosszú folyamat része az újévi hálózat-átvétel. Ezt milyen munka előzte meg?

PM: Mi magunk képeztünk nevelőszülőket. Huszonnégyen kapták meg a működési engedélyt, náluk mára 25 gyermek van. Ezt követte az állami feladatátvétel gondolata. Abaúj és Zemplén területe az a nagyság, amelyet az exarchátus felelősséggel át tud vállalni. Ez 200 nevelőszülőt és 11 lakásotthont érint, valamint 720-730 gyermeket jelent.

LA: Kik vehettek részt a nevelőszülői képzésben?

PM: A papjaink segítségével, híveink köréből toboroztunk nevelőszülőket. A jelentkezők között két szempont szerint válogattunk. Az egyik – a minden gyermekvédelmi hálózatban meglévő – környezettanulmány. A másik a pszichológiai vizsgálat volt. Igaz, lelkipásztori ajánlással jöttek, de mind a környezet, mind a személy alkalmasságát figyelembe kellett vennünk. A képzés végén kapták meg a működési engedélyt.

LA: Az, hogy saját képzésben készülhettek feladatukra a nevelőszülők, milyen többletet jelentett?

PM: A képzés anyaga megegyezett az állami képzés anyagával, viszont keresztény szellemben adtuk át mindezt, az Árpádházi Szent Piroska Szakképző Iskola oktatóinak segítségével. Így a nálunk végzettek keresztény nevelőszülőkké váltak.

LA: A gyermekvédelmi hálózat központja Tolcsva, a névadó Szent Zotikosz …

PM: Szent Zotikosz életéről keveset tudunk. Római származású volt. Bizáncban, Nagy Konstantin császár udvarában élt. Az ottani pestisjárvány következtében rengeteg gyerek maradt árván, akiket Szent Zotikosz maga köré gyűjtött. Árvaházakat épített számukra, s megszervezte az ellátásukat. Ő gyöngyszemeknek tekintette ezeket a gyerekeket! Arra törekszünk, hogy az Ő szellemisége nyilvánuljon meg az exarchátus gyermekvédelmi rendszerében is. Hiszen minden gyermekben meg kell látni az Isten szépségét, függetlenül attól, hogy családba született, vagy árva, vagy, hogy milyen a bőre színe.

LA: Egy saját erőből létrehozott kis nevelőszülői közösség vált nagy hálózattá. Milyen feladatokkal, kihívásokkal kell most szembenézniük?

PM: Mindig a gyermekek problémáinak, nevelési gondjainak keresztény megoldása a célunk. Fontos számunkra, hogy ne csak névtábla csere történjen az állami intézményeken, hanem a keresztény értékeket felmutatva, a szeretetünket hozzáadva, az evangéliumi örömhírt hirdetve tevékenykedjünk. Ennek a szemléletváltásnak a megvalósítása jelenleg a legnagyobb kihívás.

LA: Az exarchátusi fenntartásból származó lelki többlet megtapasztalásának első alkalma a sajópálfalai lelkigyakorlat.

PM: Ez egy lépés afelé, hogy a keresztény szellemiség megvalósuljon. Ez a lelki nap lesz az első nagy találkozás a rendszerben dolgozóknak. Mindenképpen tudatni szeretnénk velük, hogy mindenki felé szeretettel fordulunk, mindenkire számítunk. Ezek a lelki alkalmak olyanok, mint egy csapat számára az edzés. A „mérkőzésen” mi is nyerni szeretnénk, éppen ezért munkatársainkat is meg kell erősítenünk, hogy Istentől kapott küldetésüket elhivatottan teljesítsék a mindennapokban.

LA: A lelkigyakorlatra ellátogat Soltész Miklós államtitkár úr is. Az ő jelenléte mit üzenhet a gyermekvédelemben dolgozóknak?

PM: Mindenképpen megerősít minket abban a feladatban, amit mi átvettünk, a dolgozóink pedig vállaltak.

LA: Hogyha valaki szeretné segíteni a munkájukat, hogyan teheti meg?

PM: Mindenki tud valamilyen szinten segíteni! Az idősektől mindig azt kérem, hogy imádkozzanak azért, hogy a munkánkat Istennek tetsző módon végezzük. A tehetősebbek juttassanak a javaikból. Akik feladatot vállalnának, akár önkéntesként, akár nevelőszülőként is bekapcsolódhatnak. Keressék Lónárt Attila igazgatót! Telefonszámunk: (47) 384-005. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja azt az utat, amivel a jó szándékát felénk érvényesítheti! 

 
Akropolisz Szabadtéri Színház

 

További információk a Facebook-on

 
Kegytárgybolt aktuális ajánlata

 

 

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől - péntekig

900-1700

Elérhetőség:

46-792-718

 

kegytargybolt@mi.gorogkatolikus.hu

A kegytárgybolt ajánlata elérhető

erre a linkrekattinva.

 
Missziós iroda

További információkért kattintson a képre!

 

Nyitvatartás

Szeptember 19-23-ig

Hétfő: 1100-1700

Kedd: 1100-1700

Szerda: 1100-1700

Csütörtök: 1100-1700

Péntek: 800-1400

 


Pszichológusi segítség a Missziós Irodában


Elérhetőség

46-792-713

missziosiroda@gmail.com

 

 
Egyházközségek saját oldalai
 
Ajánlott oldalak
 
Katolikus Média
 
kereső

Exarchatus www
 
 

Kapcsolat

Elérhetőségeink

sajto@mi.gorogkatolikus.hu

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!